Szexuális felvilágosítás óvodásoknak?

Létrehozás: 2009. szeptember 02., 08:24 Legutolsó módosítás: 2009. szeptember 02., 12:15

Az UNESCO júniusi jelentésében azt javasolja, hogy már az ötévesek számára be kellene vezetni a kötelező felvilágosítás-órákat, amelyek során az iskolába készülők az önkielégítésről és a nemi erőszakról is hallanának. Forrás: afp, medipress

A 98 oldalas beszámoló óravázlatokat mutat be 5-18 éveseknek olyan dolgokról, amelyek feltétlenül szükségesek „minden fiatal számára”. Az ENSZ szerint a program az adott életkoroknak megfelelő, azonban a kritikusok szerint így túl hamar találkoznak a gyermekek a szexszel. „Ebben a korban arról kellene tanulniuk, hogy hívják rendesen az egyes testrészeket, nem pedig az önkielégítésről” – mondta el Michelle Turner, a Polgárok A Felelős Oktatásért elnöke. „Ez egészen abszurd.”

A „Nemzetközi irányelvek a felvilágosító oktatással kapcsolatban” című jelentés négy korcsoportba sorolja a gyerekeket: 5-8 évesek, 9-12 évesek, 12-15 évesek és 15-18 évesek. A program alapján az első csoportban csak az hangozna el, hogy a „nemi szervek megérintése és dörzsölése az önkielégítés” és hogy azok megérintése örömöt okozhat. 9 évesen ismernék meg a vágyfokozók hatásait és az olyan fogalmakat, mint a homofóbia, transzfóbia és a hatalommal való visszaélés. 12 évesen az abortusz „okairól” tanulnának, míg 15 éves korban ismernék meg az ehhez kapcsolódó jogokat és az eljárás menetét.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben