Szeretnék összekötni a német evangélikus médiát - egy portálon

Létrehozás: 2009. február 19., 14:57 Legutolsó módosítás: 2009. február 19., 15:00

Wetzlar - A nyomtatott sajtó, a rádió és az internet közötti határok eltűnőben vannak, ezért a német evangélikusok www.evangelisch.de című portáljukon szeretnék összekapcsolni a különböző média-tartalmakat. Forrás: idea.de

Szeretnék összekötni a német evangélikus médiát - egy portálon

Markus Bräuer

Az EKD médiáért felelős egyháztanácsosa, Markus Bräuer (Frankfurt am Main) az ideának adott nyilatkozatában elmondta, hogy új oldaluk ősszel indulna el. Bräuer, aki az Evangélikus Szabadegyházak Egyesületének (VEF) is médiaképviselője, február 18-án látogatást tett a wetzlari keresztény médiaházban.

Az EKD által is szorgalmazott evangelisch.de portál a világ eseményeit különleges, evangélikus szemmel szemlélné és a szekuláris világból érkező híreket kommentálná. Az információkat szórakoztató tartalmakkal kapcsolnák össze.

A szerkesztőséget az Evangélikus Publicisztika Frankfurt am Mainban lévő székhelyéhez csatolnák. A portál a protestáns egyházak és szabadegyházak egészét reprezentálná.

- Az evangélikus szó ugyanis több, mint az EKD - így Bräuer.

A televízió mai formája 10-15 év múlva már egyáltalán nem létezik majd. Az EKD ezért lemond a saját digitális tévécsatornáról. A főleg adományokból működő Bibel TV (Hamburg) azonban továbbra is egyházi támogatást élvez majd, ám nem az EKD a fő gazdája.

- A további keresztény digitális csatornáknál azonban meg kell fontolni, hogy azok ne váljanak más, hasonló projektek konkurenciájává - mondta Bräuer.

Az evangélikus egyház azonban hangsúlyozza, hogy fontos a hivatalos és a privát tévékben való képviselet. Ez érvényes az olyan evangélikus műsorokra, mint az ARD-n vetített „Wort zum Sonntag“ (Vasárnap igéje) és a ZDF istentiszteletekről való közvetítései.

Az N24 hírcsatornán a katolikus egyházzal váltakozva van vasárnaponként egy 25 perces beszélgetős reggeli adás,aahol ismert művésszel, színésszel, íróval vagy művésszel készítenek mindig egy interjút.

Fontos lenne azonban az is, hogy a tévésorozatokban vagy szórakoztató filmekben a normál keresztényi élet is szerepelne. Keresnek olyan prominens személyiségeket, akik nyíltan felvállaják az evangélikus vallásukat és hitükről a nyilvánosság előtt is bátran szólnak.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben