Simon Peresszel és Mahmúd Abbásszal is találkozik az európai püspökök küldöttsége

Létrehozás: 2010. január 08., 12:46 Legutolsó módosítás: 2010. január 08., 12:48

Jeruzsálem – Az európai és észak-amerikai püspöki karok, valamint más egyházi szervezetek közös delegációja január 10. és 14. között hivatalos éves látogatást tesz a szentföldi keresztényeknél a Szentföldi Együttműködés (Püspöki Konferenciák Együttműködése a Szentföldi Egyházért) és a Szentföldi Katolikus Püspökök Közgyűlése szervezésében. Forrás: Magyar Kurír

Idén az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsát (CCEE) titkára, Duarte da Cunha is a delegáció tagja lesz. Cunha közleményében azt írja, a látogatással az európai püspökök ki szeretnék fejezni azon kívánságukat is, hogy jobban megérthessék a Szentföld lakóinak problémáit, és hogy kézzelfogható segítséget ajánljanak fel, továbbá hogy kimutassák a szentföldi keresztények felé, milyen közel érzik magukat hozzájuk, mily barátsággal tekintenek az izraeli és palesztin emberekre. Az egyháznak a szolidaritás hídját kell építeni a Szentföldön megtalálható keresztény felekezetek, a palesztinok és a zsidók között, és jobban meg kell határoznia, miként kívánja segíteni az ottani keresztényeket – vélekedik a páter.

A delegáció elsőként a Gáza-övezet keresztény közösségeit látogatja majd meg. De fel szeretnének keresni fiatal szentföldi papokat, szeminaristákat, a Betlehemi Egyetemet és a Beit Safa Szemináriumot is. Különösen fontos találkozó lesz január 13-án, amikor Simon Peresz izraeli és Mahmúd Abbász palesztin elnökkel találkozik a delegáció. 14-én a jeruzsálemi Szent Sír-bazilikában celebrált szentmisével ér véget a látogatás – írja a CCEE közleménye.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben