Schneider EKD elnök levélben gratulált az új német szövetségi elnöknek

Létrehozás: 2010. július 01., 13:15 Legutolsó módosítás: 2010. július 01., 13:18

Hannover – Nikolaus Schneider református elöljáró, a Németországi Protestáns Egyház (EKD) elnöke levélben gratulált és küldte áldáskívánását Németország új szövetségi elnökének, Christian Wulffnak. Forrás: reformiert-info.de, reformatus.hu

Schneider EKD elnök levélben gratulált az új német szövetségi elnöknek

Christian Wulff

A Magyarországi Református Egyházban is jól ismert Schneider rajnai református elöljáró, az EKD elnöke levelében rámutat: „Nyugtalan időszakban veszi át új hivatalát. Nagy az emberekben a vágy a folyamatosságra, az iránymutatásra és az igazságosságra”.

Wulff Schneider szerint politikai tapasztalatával és diplomáciai érzékével meggyőzte az embereket arról, hogy megfelelő módon fogja ellátni magas hivatalát.

„Nagyon nagyok az elvárások és remények, melyek az Ön megválasztását kísérik. Fáradozásaiban, amit a közjóért tesz, kísérje Önt Isten Igéje, mindenekelőtt akkor, amikor az Ön előtt álló feladatok meghaladni látszanak erejét” – írta az új német szövetségi elnöknek Nikolaus Schneider EKD-elnök június 30-án, a csaknem kilenc órás választási tortúra után kelt levelében. 

Az egyik legnépszerűbb konzervatív politikusnak tartják hazájában Christian Wulffot, akiről mostanáig úgy vélekedtek, hogy a kancellári tisztségben Angela Merkel utóda lehet.

Az 51 éves politikus lesz minden idők legfiatalabb német államfője. 2003-ban már Alsó-Szászország tartomány miniszterelnöke lett, és a szabad demokratákkal alkotott koalíciós kormányt. Tartományi miniszterelnökként sikerrel tevékenykedett. Kitűnt pragmatizmusával, nyitottságával, a tolerancia iránti elkötelezettségével, amit bizonyít: a közelmúltban kisebb fajta szenzációt keltett azzal a döntésével, hogy Alsó-Szászország integrációs miniszterének egy török származású politikus hölgyet kért fel.

Minderre még nem volt példa az ország háború utáni történetében. Mindezzel párhuzamosan pártjában, a Kereszténydemokrata Unióban is az egyik legbefolyásosabb politikusnak számított, halk szavú volt, de véleményére mindig odafigyeltek. Ez is indokolta, hogy a CDU-ban a pártelnök-kancellár egyik helyettese lett.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben