Sarkozy: „Látni fogjuk az első keresztény templomok mecsetekké való átalakítását”

Létrehozás: 2009. június 10., 13:17 Legutolsó módosítás: 2009. június 10., 13:51

A francia államfő szerint elkerülhetetlen Európa „eliszlámosodása” – Nicolas Sarkozy ezt még tavaly év végén egy háttérbeszélgetésen jelentette ki a jobboldali Mozgalom Franciaországért nevű párt elnökének. A Törökország uniós csatlakozását, valamint a muzulmánok európai térhódítását ellenző Philippe de Villiers a témáról az európai parlamenti választási kampány utolsó napjaiban adott interjút a Keresztény család című francia katolikus hetilapnak. Forrás: inforadio.hu

Az uniós tagállamok szuverenitásának megerősítését szorgalmazó politikus elmondása szerint Nicolas Sarkozy a következőket mondta neki: „Neked megérzéseid vannak, nekem számaim. És az én adataim alátámasztják megérzéseidet. Európa eliszlámosodása elkerülhetetlen.”

Ezt követően az államfő még hozzátette: „három éven belül látni fogjuk az első keresztény templomok mecsetekké való átalakítását Franciaországban”. Az interjú megjelenése óta kormánypárti oldalról eddig senki sem cáfolta Philippe de Villiers állításait, akinek pártja egyébként mindössze egy képviselői helyet szerzett az Európai Parlamentben.

Az iszlám fokozatos előretörését egyébként nem csupán a jelenlegi kormánytöbbség jobboldali ellenzéke figyeli árgus szemekkel: a baloldali Liberation című napilap beszámolója szerint a francia női jogvédők körében heves reakciókat váltott ki, hogy az amerikai elnök Kairóban a minap az iszlám kendő viselésének tolerálására szólította fel az európai államok vezetőit.

Az egyik női jogvédő egyesület, amelynek neve „Sem kurvák, sem alávetettek”, nemes egyszerűséggel „egy régi világot idézőnek” nevezte Barack Obama megnyilatkozását, és vezetői azt hangsúlyozták, hogy az Amerikai Egyesült Államok és az arab világ közötti kibékülés nem jöhet létre a „nők hátán”.

A francia jogvédő egyesületek egyébként rendre szót emelnek az elsősorban muzulmán vallású bevándorlók körében mind jobban terjedő, legtöbbször a nők jogait csorbító szokások, például az előre megrendezett házasságok ellen. A jelenség annyira zavaróvá vált, hogy Nicolas Sarkozy nemrég azt kérte új bevándorlásügyi miniszterétől, lépjen fel sokkal szigorúbban a családi kapcsolatokat felhasználó illegális bevándorlással szemben, különösen figyelve az erőszakolt és a színlelt házasságkötésekre.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben