Robbantottak és vallási menetbe lőttek Pakisztánban

Létrehozás: 2010. március 03., 13:45 Legutolsó módosítás: 2010. március 03., 13:46

Három ember meghalt, több mint húszan pedig megsebesültek egy öngyilkos merénylő robbantásában Pakisztán északnyugati részén szombaton. Az ország északi részén fegyveresek belelőttek egy szunnita vallási menetbe. Forrás: Független Hírügynökség

Három ember meghalt, és több mint húszan megsebesültek szombaton Pakisztánban, amikor egy öngyilkos merénylő felrobbantotta kisteherautóját egy rendőrkapitányság bejáratánál – közölte a helyi rendőrség.

A robbantás az északnyugati határtartományban található Karak város rendőrfőkapitányságának bejáratánál történt – mondta a település rendőrfőkapitánya az AFP francia hírügynökségnek. A támadásban két rendőr és egy civil meghalt, és 26 ember megsebesült, köztük 21 rendőr. A helyi kórház egyik orvosa elmondta, hogy a sebesültek közül néhányan súlyos állapotban vannak, de pontos számokat nem közölt. A rendőrkapitányság bejárata megrongálódott, és két rendőrautó is kiégett.

Közben két vagy három fegyveres belelőtt egy szunnita vallási menetbe Pakisztán északi részén. A merényletben hét ember megsebesült, közülük egyik később a kórházban meghalt – közölte egy helyi orvos. Egy helyi rendőrtiszt szerint a támadók fák mögé bújva várták a Mohamed próféta születésére emlékező, több száz emberből álló tömeget, és a támadás után sikerült elmenekülniük.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben