Részeg muszlim gyújtotta fel a mecsetet

— Felvéve: , ,
Létrehozás: 2009. február 13., 09:46 Legutolsó módosítás: 2009. február 13., 10:03

A boszniai incidensről eddig azt feltételezték, hogy egyike a boszniai iszlám közösség elleni, vallási-etnikai alapú támadásoknak. Forrás: FH

Őrizetbe vettek egy boszniai muszlim férfit azzal a gyanúval, hogy ő gyújtotta fel szerda éjjel a mecsetet az egyik horvát - tehát katolikus - többségű dél-boszniai kisvárosban. A boszniai rendőrség mindezt csütörtökön délben jelentette be, hozzátéve, hogy a férfi erősen ittas volt.

A rendőrség szóvivője azt mondta, hogy a 26 éves férfi vallomása meglehetősen zavaros, úgyhogy egyelőre nem tudják biztosan, mi indította tettének elkövetésére. "Beszélt valami tartozásokról vagy adósságokról a mecset újjáépítése kapcsán, de az biztos, hogy a gyújtogatás idején erősen ittas volt" - mondta Szrecsko Bosnjak.

Az incidensről a rendőrség bejelentéséig azt feltételezték, hogy egyike a boszniai iszlám közösség elleni, vallási-etnikai alapú támadásoknak. Boszniában, 13 évvel a háború lezárása után, még mindig érezhető a felekezetek és etnikumok közötti feszültség.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben