Rendkívüli sporteseményt hirdetett a Vatikán

Létrehozás: 2009. március 26., 12:32 Legutolsó módosítás: 2009. március 26., 12:34

Róma – Kétezer évvel ezelőtt Szent Pál gyalog tette meg lépésben, most végigfutják az apostol útját Jeruzsálem és Róma között, 1300 kilométeren. Rendkívüli sporteseményt hirdetett meg a Vatikán: maratoni futást Szent Pál nyomdokában. Nem véletlenül az idén, hiszen 2009-et az egyház az apostolnak szentelte. Forrás: MNO

Rendkívüli sporteseményt hirdetett a Vatikán

Pál apostol

Április 23-án Jeruzsálemből indul minden idők leghosszabb maratonja, amely június 21-én a római Szent Péter téren ért célba. Jeruzsálem, Athén, Málta, Szicília, Calabria, végig a Via Appián egészen Rómáig. Ezt az utat tette meg Szent Pál, s ugyanezen halad majd a maraton is, igaz, lesz, ahol a résztvevőknek hajóra kell majd szállni.

A sportesemény, melyet máris pápai maratonnak neveztek el, a népek közötti békét és testvériséget szolgálja, a futók pedig nemzetközi hírnevű sportolók lesznek, veteránok és mai csillagok, egyszerű emberek, zarándokok, önkéntesek, jelképes szakasz-versenyekkel. Az olaszok között fut majd például Roberto Mancini, az Inter labdarúgó csapatának volt edzője is – adta hírűl az mr1.kossuth.hu római tudósítója.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben