Regensburgba látogatott Erdő Péter bíboros

Létrehozás: 2009. július 02., 10:12 Legutolsó módosítás: 2009. július 02., 10:15

Regensburg – Július 1-jén délelőtt Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek felkereste a regensburgi XVI. Benedek pápa Intézetet. A magyar prímás este a Szent Péter-székesegyházban a Domforum nevű rendezvény keretében tart előadást „Kelet és Nyugat – Egész Európa” címmel. Frás: Magyar Kurír

Erdő Pétert és kíséretét Rudolf Voderholzer, az intézet igazgatója fogadta, és végigvezette a termeken; bemutatta a Joseph Ratzinger bíboros műveiből, illetve a hozzá kötődő írásokból, dokumentumokból álló gyűjteményt.

XVI. Benedek pápa a regensburgi püspököt bízta meg azzal, hogy a Herder Kiadónál rendezze sajtó alá teológiai írásait. Gerhard Ludwig Müller püspök ennek a munkának tudományos kísérésére alapította meg a XVI. Benedek pápáról elnevezett intézetet, amelynek feladata, hogy összegyűjtse Joseph Ratzinger teológusként, püspökként, illetve pápaként írt műveit, valamint életrajzi és egyéb teológiai vonatkozású köteteket. Az intézetet hivatalosan Jean-Claude Périsset érsek, apostoli nuncius nyitotta meg 2008 októberében.

A regensburgi Domforumot Gerhard Ludwig Müller püspök hívta életre, idén hatodik alkalommal rendezik meg.  A nyitott esemény alkalmával olyan jeles személyiségeket hívnak meg előadónak, akik sokat tesznek Európáért és a kontinens keresztény örökségének megóvásáért. Az elmúlt években Helmut Kohl volt kancellár; Miloslav Vlk bíboros, prágai érsek; Habsburg Ottó; Antonio María Rouco Varela bíboros, madridi érsek és Edmund Stoiber bajor miniszterelnök voltak a Domforum vendégei – olvasható a Regensburgi Egyházmegye honlapján.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben