Pusztító esőzések Rio de Janeiróban

Létrehozás: 2010. április 15., 09:41 Legutolsó módosítás: 2010. április 15., 09:43

Rio de Janeiro – Az elmúlt napok heves esőzései több mint kétszáz halálos áldozatot követeltek Rióban. XVI. Benedek pápa lelki közelségéről biztosította mindazokat, akiket a brazil fővárosban és környékén történt áradások és földcsuszamlások érintettek. Forrás: Magyar Kurír

A heves esőzések áradásokat, sárlavinákat és földcsuszamlásokat okoztak; eddig 246 holttestet találtak meg, több mint száz további eltűnt embert keresnek. Rio de Janeiro körzetében mintegy 12 ezer ember vesztette el az otthonát.

Tarcisio Bertone bíboros államtitkár múlt csütörtökön táviratot küdött a Szentatya nevében Orani João Tempestának, Rio de Janeiro érsekének. A pápa valamennyi helyi közösséget közelségéről biztosít, az áldozatokat Isten irgalmába ajánlja, vigasztalásért fohászkodik családjaik számára és a sebesülteknek gyógyulást kíván.

A brazil püspöki konferencia közleményben fejezte ki részvétét a tragédia miatt és elismerően nyilatkoznak a lakosság részéről tapasztalható számtalan szolidaritási gesztusról.

Az elmúlt napok esőzései a Rio de Janeiró-i Megváltó Krisztus-szobrot sem kímélték: brazil sajtóközlemények tudósítása szerint nem lehet megközelíteni a világhírű emlékművet. A földcsuszamlások elzárták a szoborhoz vezető utakat és betemették a Corcovado-hegyre vezető vasút sínpárját; kidőlt fák akadályozzák az emlékmű megközelítését. Előreláthatólag szombatra tudják szabaddá tenni a turisták számára az utakat; a hegyi vasutat legalább tíz napig nem tudják üzembe helyezni, komoly anyagi károk keletkeztek.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben