Pünkösdi istentisztelet – közvetítés Genfből

Létrehozás: 2009. június 02., 09:18 Legutolsó módosítás: 2009. június 02., 09:21

Az m1 is sugározta a Pünkösd vasárnapi ünnepi istentiszteletet Genfből. Az ünnepi istentiszteleten a Református Világszövetség elnöke, Clifton Kirkpatrick azt mondta: Kálvin egy keresztyén igazságosságot és álmot fogadott meg. „Reménykedünk és imádkozunk, hogy a Kálvin évfordulóban tartott istentiszteleten megerősödünk, hogy Kálvin öröksége tovább éljen.” Forrás: reformatus.hu, parokia.hu

A Szent Péter Székesegyházban először Philippe Reymond lelkész, a Lelkészek és Diakónusok Társasága elnöke köszöntötte az egybegyűlteket: 
„Fényességnek lelke, igazságod világosodjék rajtunk! Csendességnek lelke ébreszd tudatunkat Isten jelenvalóságának tudatára! Tűznek lelke gyújts fel minket Krisztus szeretetével! Ti, akik itt vagytok Szent Péter templomában Genfben és a tévénézők szerte a világon, bárki, aki kórházban van, vagy börtönben megfosztva szabadságától, vagy üldözve örömmel fogadunk benneteket ma délelőtt, a Feltámadott örömében akinek testét és szellemét, lelkét dicsérjük." 

Az ünnepi istentiszteleten részt vesz Setri Nyomi, a Református Világszövetség főtitkára, ghánai lelkész is. 

Az ünnepi igehirdetést Liz Vibali Vuadi kongói teológusnő tartja Antoine Reymond lelkésszel, a Svájci Francia Református Gyülekezetek Konferenciájának elnökével.   

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben