ProChrist: Pozitív visszajelzések a félidőben

Létrehozás: 2009. április 03., 11:08 Legutolsó módosítás: 2009. április 03., 11:12

Chemnitz – A ProChrist evangelizációk szervezői pozitívan értékelik az eddigi eseményeket. Az első három napon több mint 390.000 résztvevője volt Európában az istentisztelet közvetítéseknek – adták tudtul április 1-én Chemnitzben. Forrás: idea.de

A Chemnitz-Arénában a nyitó ünnepségen, március 29-én 6.400 ember gyűlt össze, majd az ezt követő napokon is 5.600, és 5.500 ember volt jelen.

Európa legnagyobb istentiszteletén, amely egészen április 5-ig tart, Európa 4.000 keresztény gyülekezete vesz részt, több mint 1.300 helyen. A rendezvényeket 17 nyelvre fordítják és műholdon keresztül Franciaországtól Ukrajnáig vetítik.

A nyitóünnepségen az európai gyermek és ifjúsági munka fontosságára hívták fel a figyelmet és erre szerveztek gyűjtést. A német nyelvterület mintegy ezer helyszínéről eddig 220.000 euró gyűlt össze. Ezek a pénzek a chemnitzi, berlini, sri lankai, szlovákiai, romániai és ukrajnai ifjúsági munkát szolgálják majd.

A ProChrist idén hetedik alkalommal került megrendezésre, de az evangelizációkat most először vetítik egyenesben a tévében.

Az ERF 1 (Evangeliums-Rundfunk) minden nap sugározza Ulrich Parzany (Kassel) igehirdetéseit. A nézők, ha igénylik, az igehirdetések után lelkigondozói beszélgetésen vehetnek részt, egy telefonszámot felhívva, ahol egy közelükben lévő gyülekezet címét is megkapják, ha ezt igénylik.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben