ProChrist: Látogatócsúcs Chemnitzben, visszaesés Európában

Létrehozás: 2009. április 07., 11:59 Legutolsó módosítás: 2009. április 07., 12:00

Chemnitz – A ProChrist nevű evangelizáción ebben az évben kevesebben vettek részt, mint 2006-ban, ám rekord született a központi helyszínen, Chemnitzben. A találkozót 1993 óta hetedik alkalommal rendezték meg. A nyolc napos rendezvény április 5-én ért véget. Forrás: idea.de

ProChrist: Látogatócsúcs Chemnitzben, visszaesés Európában

Ulrich Parzany lelkésszel beszélget Stanislaw Tillich és felesége, Veronika

A Chemnitz-Arénában összesen 52ezer látogató gyűlt össze idén, míg 2006-ban a müncheni Olympiahalléban 35ezren voltak.

„Ekkora érdeklődéssel nem számoltam” – mondta Ulrich Parzany (Kassel) lelkész az ideának.

„Nagy örömmel tölt el, hogy annyi fiatal vett részt az eseményen. A résztvevők között ugyanis a 14-25 évesek száma dominált.”

A máholdas közvetítéseket Európában kereken 1,1 millióan követték nyomon (2006: 1,5 millió). 1300 helyszínen (2006: 1250) és 18 országban (2006:21) láthatták a nézők az evangelizációkat.

A felmérések szerint azonban az európai létszám visszaesés mellett az is megfigyelhető volt, hogy sokan személyes beszélgetést kértek az istentiszteletek után. Németországban, Ausztriában és Svájcban több mint 56ezer ember élt a lelkigondozói beszélgetéssel.

„A következő hetekben szeretnénk majd azt is kideríteni, mik voltak a hozzánk fordulók kérdéseinek a főbb okai.” – mondta Parzany.

Chemnitzben egyébként a politikai és egyházi élet prominens személyiségei is részt vettek az alkalmakon.

A szász miniszterelnök, Stanislaw Tillich (CDU) egyik nap üdvözölte az összegyűlteket. Mellette pedig a szász tartományi püspök, Jochen Bohl (Drezda), a Drezda-Meißeni katolikus püspökség vezetője, Joachim Reinelt, és Európa egyik legnagyobb cipőbolthálózatának vezetője, Heinz-Horst Deichmann (Essen) is ott voltak az istentiszteleteken.

A ProChrist-támogatók között van az EKD vezető püspöke, Wolfgang Huber (Berlin) és a golfprofi Bernhard Langer is.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben