Peruban megszületett Jézus?

— Felvéve: , ,
Létrehozás: 2008. december 29., 14:04 Legutolsó módosítás: 2008. december 29., 14:04

Lima - Jézusnak nevezte el a december 24-éről 25 -ére virradó éjszaka született fiát egy perui nő, akinek neve Szűz Mária. Forrás: Független Hírügynökség

Peruban megszületett Jézus?

A kis Jézus nevű gyermek

A 20 éves asszony szülését eredetileg csütörtökre tervezték, de a vajúdás végül egy nappal korábban kezdődött, így a gyermek Szenteste éjszakáján jött a világra. A szüléshez perui orvosok császármetszést hajtottak végre az asszonyon. A BBC híradása szerint ráadásul a férjnek ugyanaz a szakmája mint a bibliai Szent Józsefnek, vagyis a perui férfi is ácsként dolgozik.

Az apa (Adolfo Jorge Huaman) szerint feleségével (Virgen Maria Huarcaya Palomino) közösen eredetileg azt tervezték, hogy születendő fiúkat egy híres focistáról nevezik majd el. 3,5 kilogrammal született gyermekük azonban december 25-én, hajnali 2 óra 20 perckor született meg a perui fővárosban. A fiúnak ezért végül a Jézus nevet adták.

Az anya elmondta, hogy ritka nevét nagyapjától kapta, aki rajongva imádta a bibliai Szűz Máriát. A 20 éves asszony szerint iskolás korában csak gondot okozott neki szokatlan neve, mert a többiek mindig csúfolták miatta.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben