Öt bagdadi keresztény templomnál robbant bomba

Létrehozás: 2009. július 13., 08:36 Legutolsó módosítás: 2009. július 13., 08:36

Bagdad – Négyen meghaltak Bagdadban, ahol összehangolt pokolgépes támadást intéztek öt keresztény templom ellen. Az iraki keresztény kisebbséget gyakran érik atrocitások, ezért sokan elmenekültek az országból. Forrás: MTI

Öt bagdadi keresztény templomnál követtek el pokolgépes támadásokat vasárnap este ismeretlen tettesek, a robbantásokban négy ember életét vesztette, és több mint harmincan megsebesültek - közölte az iraki rendőrség. A hatóságok szerint nyilvánvaló, hogy összehangolt támadásokról van szó. A legsúlyosabb merénylet egy kelet-bagdadi keresztény templomnál történt, itt négy ember halt meg, és 21-en megsebesültek. Rendőrségi források szerint a sebesültek közül legalább nyolc keresztény hitű.

Néhány perccel később a dél-bagdadi Dora negyedben található keresztény templomnál robban fel egy pokolgép. A támadásban hárman megsebesültek, és károk keletkeztek a szentélyben. Ezt megelőzően három, kartontobozban elhelyezett pokolgép robbant fel Gadir és Karrada városnegyedekben lévő keresztény templomok bejáratánál. Az egyik támadásban hét ember megsebesült, a másik kettőben pedig senkinek sem esett baja.

A 28 milliós Irakban becslések szerint közel 750 ezer keresztény él. Időnként támadások célpontjává válnak, különösen Bagdadban és az észak-iraki Moszul városában. Az incidensek miatt sok keresztény elmenekült Irakból.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben