Őszintén a pornófüggőségről

Létrehozás: 2008. november 19., 10:04 Legutolsó módosítás: 2008. november 19., 10:05

Bergneustadt - A pornófilmek iránti megnövekedett kereslet miatt a német evangélikus gyülekezetekben lelkigondozói segítséget nyújtanak azoknak, akik úgy érzik, már függővé váltak a szexuális tartalmú filmektől. Forrás: idea.de

Őszintén a pornófüggőségről

Samuel Pfeiffer

A Sonnenhalde Klinika pszichiátere és vezető orvosa, Samuel Pfeifer, egy lelkigondozói konferencián, Wiedenest (Bergneustadt/Bergisches Land) Bibliaiskolájában beszélt arról, mennyire fontos ez az új lelkigondozói terület.

- A fiatalok sajnos már átlagosan 11 éves korukban találkoznak az első pornográf képekkel, videókkal, leginkább az Interneten - magyarázta ausgesprochen Pfeifer. - 8 és 16 év közötti gyerekek 90 százaléka keresett már fel pornóoldalakat, a legtöbben épp akkor bukkantak efféle tartalmakra, amikor házi feladatukhoz kerestek információkat. A fiataloknak így már esélyük sincsen arra, hogy maguk fedezzék fel az igazi szerelmet és ez sok esetben szexuális tragédiákhoz vezet. Elsősorban az lenne a feladatunk, hogy megakadályozzuk azt, hogy ilyen fiatalon már szembesüljenek az efféle dolgokkal, ha azonban ezek a tartalmak már elérhető közelségbe kerültek, akkor a szülőknek kell tudniuk első körben beszélgetniük erről. Másodsorban, ha már valamiféle függőség kialakult valakiben, akkor azt lelkészének, vagy házastársának őszintén fel kell tudni tárnia. Sosem késő a megfelelő szakmai segítséget igénybe venni. A lelkészek és lelkigondozók feladata lenne, hogy ezekről a témákról, problémákról a gyülekezetekben előadások formájában az emberek halljanak, ismert, neves előadók, pszichiáterek segítségével foglalkozzanak.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben