Összeomlott egy templom Ukrajnában

— Felvéve: , ,
Létrehozás: 2009. április 28., 07:27 Legutolsó módosítás: 2009. április 28., 07:28

Ternopil – Vasárnap hajnalban eddig ismeretlen okból összeomlott egy pravoszláv templom a nyugat-ukrajnai Ternopil megyében. A szakértők azt gyanítják, hogy az építők tizennégy évvel ezelőtt kispórolták belőle a cementet. Forrás: Független Hírügynökség

A templom hajója vasárnap hajnalban roskadt össze, órákkal a térségben is érezhető szombati földrengést követően - adta hírül hétfőn a nyugat-ukrajnai Zaxid.net regionális hírportál. Ugyanakkor a rendkívüli helyzetek minisztériumának szakértői úgy vélik, hogy a földrengésnek nincs köze a templomhajó összeomlásához. Sokkal inkább valószínű, hogy az építkezés során a kivitelező spórolt a cementtel, amely annak idején hiánycikk volt Ukrajnában.

A Moszkvai Patriarchátus alá tartozó ukrán pravoszláv közösség templomát 1991-ben kezdték el építeni, s négy évvel később szentelték fel. A katasztrófa idején szerencsére senki sem tartózkodott az épületben, bár a pravoszlávoknál gyakoriak a hajnali misék.

A szomszédos Csernyivci (Csernovci) megyében nem egészen egy hónapja egy frissen átadott híd 30 méteres szakasza omlott a Cseremos folyóba - szintén anyaghiba miatt.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben