Összeállt Obama vallási tanácsadó testülete

Létrehozás: 2009. április 09., 10:02 Legutolsó módosítás: 2009. április 09., 10:03

Washington – Az amerikai elnök véglegesítette vallási tanácsadó testületének taglistáját. A kereszténység, a zsidóság képviselőiből, az iszlám, és a hinduizmus tagjaiból valamint a segélyszervezetekből álló tanács 25 tagot számlál. Forrás: idea.de

Összeállt Obama vallási tanácsadó testülete

Barack Obama

A testület mindenekelőtt a szociális projektekben fogja tanácsaival és javaslataival ellátni az amerikai kormányt.

Evangéliumi keresztény oldalról a tanács tagja a déli baptista prédikátor, Frank Page (Taylors/Dél-Carolina), és a baloldali Sojourners (vendégek) közösség vezetője, Jim Wallis (Washington). A katolikus egyház, a teológiailag liberális evangélikus egyház, a Nemzeti Egyháztanács, ortodox és liberális zsidók, muszlimok, hindu nők és a World Vision keresztény szervezet elnöke is a csoport tagja. Az emberi jogok kampánya nevű szervezet vezetője, Harry Knox (Washington) szintén tagja a tanácsnak.

Eredetileg Obama a korábbi fociedzőt, az evangéliumi testvérközösségi tag Tony Dungyt (Indianapolis/Indiana) is meghívta a testületbe. A férfi a homoszexuálisok házassága ellen élénken felemelte hangját, ám sokan épp emiatt támadták őt, ezért végül elutasította Obama felkérését.

Nem hívták meg a testületbe a baptista lelkészt Rick Warrent (Lake Forest/Kalifornia), aki Obama beiktatásakor az imádságot mondta. Warren április 6-án a CNN-Talkshowjában, a „Larry King Live“-ban elmondta, hogy továbbra is az elnök mellett áll, mint barát és imádkozó partner, de nem akar tanácsadói szerepet. A lelkész egyébként barátilag azt tanácsolta az elnöknek, hogy minél hamarabb keressen magának egy gyülekezetet Washingtonban, ahová rendszeresen eljárhat majd istentiszteletekre.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben