Orbán Viktort fogadta XVI. Benedek pápa – Videó!

Létrehozás: 2010. december 06., 14:58 Legutolsó módosítás: 2010. december 07., 10:34

Róma – A pápai könyvtárszobában fogadta Orbán Viktor magyar kormányfőt XVI. Benedek. A katolikus egyházfő fél órán át négyszemközt beszélt a miniszterelnökkel, aki ez után a szentszéki államtitkárral tárgyal. Forrás: MTI

Magánkihallgatáson fogadta a Vatikánban hétfő délelőtt Orbán Viktor miniszterelnököt XVI. Benedek pápa. Ezt követően Tarcisio Bertone bíboros, szentszéki államtitkár fogadja az Orbán által vezette magyar delegációt, amelynek tagja volt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Balog Zoltán, társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár és Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője.

Az apostoli paloták San Damaso-udvarán, a svájci gárdisták sorfala előtt, a miniszterelnököt a Pápai Ház prefektusa fogadta és kísérte a második emeletig. Innen a Raffaello által festett lodzsákon a vatikáni nemesemberek vezették egészen a pápai könyvtárszobáig, a pápa fogadta, majd személyesen kísért az íróasztalához.

A vatikáni protokoll szerint félórásra tervezett, négyszemközti magánkihallgatás néhány perccel tizenegy óra után kezdődött, angol nyelven, tolmács nélkül. A pápai könyvtárszobából Orbánt a szentszéki államtitkárságra várják. A Tarcisio Bertonéval folytatandó megbeszélésen a hivatalos delegáció többi tagja is részt vesz. A szombat este Rómába érkezett Orbán Viktor vatikáni tárgyalásai után hétfő délután utazik el az olasz fővárosból. 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben