Olmert megerősítette: Izraelbe látogat a pápa

Létrehozás: 2009. február 17., 21:50 Legutolsó módosítás: 2009. február 17., 21:56

Tel Aviv - Ehud Olmert izraeli kormányfő vasárnap megerősítette, hogy XVI. Benedek pápa májusban Izraelbe látogat. Frrás: MNO, MTI

Olmert megerősítette: Izraelbe látogat a pápa

Ehud Olmert

„Májusban fontos látogatónk lesz, XVI. Benedek pápa” – mondta újságíróknak Olmert a kormány ülése előtt. „Látogatása alatt Simon Peresz elnök kíséri majd, programjának megszervezéséért a kormányfő hivatala a felelős” – tette hozzá a leköszönő kormányfő. Ez volt az első hivatalos izraeli megerősítése annak, hogy a katolikus egyházfő a Szentföldre látogat, ahol XVI. Benedek elődje, II. János Pál 2000-ben járt.

Federico Lombardi vatikáni szóvivő szombaton „bátor döntésnek” nevezte a pápa közeljövőben teendő izraeli látogatását. „Bizonytalanságok vannak a politikai helyzetben. Számos nézetkülönbség van a különböző táborok között. Folyamatos feszültségek vannak a térségben, amely konfliktus, sőt nemrégiben egy háború színtere volt, amely pusztítást okozott a Gázai övezetben és súlyos sebeket ejtett annak lakosságán” – mondta Lombardi szombaton a Vatikáni Rádióban. Az olasz sajtó szerint XVI. Benedek, akinek ez lesz az első látogatása a térségben, május 8. és 15. között Ammánba, Jeruzsálembe, Názáretbe és Betlehembe utazik.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben