O’Brien bíboros: a brit kormány szisztematikusan ássa alá a család intézményét

— Felvéve: , , , ,
Létrehozás: 2010. február 25., 15:04 Legutolsó módosítás: 2010. február 25., 15:07

London – Míg a skót ügyekkel foglalkozó miniszter arra hív fel, legyen nyitott a közélet a vallások iránt, addig a brit vezetés nem törődik hívő állampolgárainak hogyléte felől – mondta Keith O’Brien bíboros. Szerinte a londoni kabinet szisztematikusan támadja a család intézményét. Forrás: Magyar Kurír

Jim Murphy, a Brown-kormány skót ügyekért felelős minisztere a brit alsóházban mondott beszédében arra figyelmeztetett: a munkáspári kabinetnek a választások közeledtével figyelembe kellene vennie a hívő szavazók véleményét is, és orvosolni kellene a panaszaikat, ha a párt meg akarja nyerni a választásokat. Az egyébként katolikus miniszter hozzátette: a hit értékei igenis mindig megtalálhatóak voltak a Munkáspárt alapjaiban.

 

Amint O’Brien fogalmazott: a hit társadalmi szerepének minden elismerését üdvözli. Mint mondta, bármilyen látható példáját szívesen fogadná annak, hogy az előző évek kormánya elfogadja és erősíti a vallásos értékeket. Ennek azonban éppen az ellenkezőjét tapasztalja. 2008-ban egy találkozón minderre személyesen is felhívta Gordon Brown figyelmét, de azóta ez semmiben nem változott – figyelmeztetett St. Andrews és Edinburgh érseke.

 

A katolikus egyház és más vallási közösségek tiltakozását ugyanis akkor is semmibe vették, amikor engedélyezték az embriókon végzett kísérleteket, amikor legalizálták az azonos neműek együttélését, valamint engedélyezték nekik az örökbefogadást.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben