Nikolaus Schneider a szervadományozásra hívta fel a figyelmet

Létrehozás: 2010. szeptember 01., 14:47 Legutolsó módosítás: 2010. szeptember 01., 14:54

Düsseldorf – A Németországi Protestáns Egyház (EKD) Tanácsának elnöke, Nikolaus Schneider arra szólította fel az embereket, hogy készíttessenek maguknak szervdonor igazolványt. Forrás: idea.de, evangelikus.hu

„Arra bátoríthatok másokat is, hogy fontolják meg azt a kérdést, vajon odaadományoznák-e szerveiket” – mondta Schneider a düsseldorfi Rheinische Postnak adott interjújában. Magának az elöljárónak is van már donorigazoolványa.

„Hiszem, hogy Istennek nem lesz szüksége a régi szerveimre, akkor, amikor a halál után új élettel ajándékoz meg” – mondta.

Amióta nyilvánosságra jutott, hogy az SPD frakció vezetője, Frank-Walter Steinmeier odaadta egyik veséjét beteg feleségének, Elke Büdenbendernek, Németország szerte sokat beszélnek a médiában a szervadományozásról. Mivel Németországban 12 ezer páciens várakozik valamilyen szervre és a politikusok a szervdonorság szabályozását forszírozzák. Németországban szeretnék azt elérni, hogy az agyhalottakból lehessen szerveket kivenni akkor is, ha azok életükben nem adtak engedélyt erre. Mások szeretnék, ha minél többen kiváltanák a donor igazolványt, és ezzel készségüket fejeznék ki arra, hogy haláluk után szerveiket mások megkaphassák.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben