Nevelt lánya megkeresztelkedéséért elbocsátották

Létrehozás: 2009. február 10., 14:41 Legutolsó módosítás: 2009. február 10., 14:42

London - Az elmúlt tíz évben több mint 80 gyermeket nevelt az a hivatásos angol nevelőanya, akit elbocsátottak állásából, miután egyik nevelt gyermeke – egy 16 éves muzulmán lány – megkeresztelkedett. Forrás: Magyar Kurír, CNS, Daily Telegraph

Az ötvenes éveiben járó, anglikán vallású nevelőanya a Daily Telegraph-nak nyilatkozva elmondta: nem akarta megtéríteni a lányt, sőt próbálta lebeszélni arról, hogy megkeresztelkedjék. „Több mindennel próbálkoztam: mondtam, hogy keresek számára olyan helyet, ahol gyakorolhatja a saját vallását; felajánlottam, hogy elviszem a barátnőihez vagy a hozzátartozóihoz. De ő azt mondta, templomba akar járni, mert érdekli, ami ott történik."

A lány azt követően került nevelőszülőhöz, hogy egy családtagja bántalmazta. Nevelőanyjának úgy fogalmazott: megkeresztelkedésével lemossa a szörnyűségeket, amelyeken keresztülment, és ezzel új korszak kezdődik az életében. Az iszlám vallás elhagyását azonban a Korán súlyosan elítéli – írja a CNS.

A szociális tanács szerint az asszony azzal, hogy nem akadályozta meg a lány áttérését, megszegte nevelőszülői kötelességét, ezért törölték a nevelőszülők listájáról. Elvesztette jövedelmét, így nem tudja fizetni a nehéz sorsú fiataloknak otthont adó ház bérleti díját. Az asszony ügyvédje, Nigel Priestley elmondta: jogi lépéseket tesznek, mivel lépésével a tanács mind a nevelőszülő, mind pedig a gyermek szabad vallásgyakorláshoz való jogát megsértette. „Az életemet szeretném visszakapni. Nem adtam fel a reményt, hogy újra nevelőszülő lehetek, mert boldoggá tesz, ha a fiatalokon segíthetek" – fogalmazott a nevelőanya.

A jogi eljárást támogató Christian Institute képviselője az esettel kapcsolatban megjegyezte: „Nem tudom elképzelni, hogy ugyanígy elbocsássanak egy ateista nevelőszülőt, ha egy rábízott keresztény gyerek úgy döntene, hogy nem hisz Istenben. Ez az a kettős mérce, amellyel a keresztények szembesülnek ma Angliában."

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben