Nem VIII. Henrik válásának dokumentumait kapja ajándékba a pápától a walesi herceg

Létrehozás: 2010. szeptember 21., 13:47 Legutolsó módosítás: 2010. szeptember 21., 13:48

London – Róma – Cáfolta a Vatikán a brit sajtó azon értesülését, hogy Charles walesi herceg és trónörökös jövő heti olasz útja során, amikor ellátogat a Vatikánba is, a pápa VIII. Henrik, az anglikán egyház alapítója Aragóniai Katalintól való válásának eredeti dokumentumait ajándékozná neki. Forrás: Magyar Kurír

Federico Lombardi, a Vatikán szóvivője teljesen hiteltelen információnak nevezte a hírt, hozzátéve, hogy az 1530-as dokumentumok helyett, amelyek eredetije a vatikáni levéltárban található meg, a Szentatya VII. Kelemen portréját ajándékozza majd a walesi hercegnek.

Charles herceg az első olyan tekintélyes tagja az angol királyi családnak VII. Edward 1936-os esküvője óta, aki elvált asszonyt vett feleségül. A herceg először találkozik katolikus egyházfővel azóta, hogy 1996-ban elvált az azóta balesetben elhunyt Diana hercegnőtől és feleségül vette az úgyszintén elvált Camillát. A herceg vasárnap érkezik Rómába, és hétfőn találkozik a pápával.

VIII. Henrik azután szakította el az angol egyházat Rómától és alapította meg saját főségével az anglikán egyházat, hogy a pápa nem volt hajlandó elfogadni válást Aragóniai Katalintól – szerepel a Daily Telegraph összefoglalójában.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben