Nem tetszik a virtuális lepel a katolikus egyháznak

Létrehozás: 2010. április 02., 13:52 Legutolsó módosítás: 2010. április 02., 13:52

Róma – Torinó – A jövő hónapban kiállításra kerülő torinói lepel kapcsán sajtóvita kezdődött Olaszországban: az egyháznak ugyanis nem tetszik, hogy a látogatók háromdimenziós szemüveggel is megnézhetik az ereklye virtuális mását. Forrás: The Daily Telegraph, mult-kor.hu

A háromdimenziós szemüvegeket 2 euróért árulják majd a húsvét után nyíló, hat héten át látogatható tárlaton, ahol a speciális virtuális bemutatón a szabad szemmel nem látható részletek is megtekinthetők lesznek.

A Vatikán azonban nemtetszését fejezte ki mindezek miatt: szerintük ugyanis a kereskedelmi kezdeményezés nem illik a tárlathoz, és a digitális bemutató komolytalan. Ahelyett ugyanis, hogy mesterséges segédletekkel segítenék a lepel megértését, inkább tegyék azt minél jobban láthatóvá, hogy a kétmillió zarándok minél könnyebben és jobban megtekinthesse azt – írták.

A szemüvegeket és a bemutatót azonban nem egy magáncég, hanem a szaléziak bocsájtják rendelkezésre, akik szerint ez nem tekinthető a lepel kereskedelmiesítésének, és bemutatójuk csak gazdagabbá teszi az élményt, hiszen a látogatók alig három percet tölthetnek a lepel előtt.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben