Nem támogatják a katolikusok a vallásra utaló internetes címeket

Létrehozás: 2009. március 09., 10:52 Legutolsó módosítás: 2009. március 09., 11:01

Róma – A katolikus egyház tájékoztatta a világ internetes címeinek nyilvántartóját, az ICANN-t, hogy nem támogatja a vallásra utaló tartománynevek – mint például az .islam, .catholic – bevezetését. A hírt vasárnap az osztrák Kathpress hírügynökség jelentette. Forrás: MTI

Egy ilyen döntés ugyanis arra kényszeríthetné az ICANN-t, hogy döntse el, kinek van joga egyik vagy másik vallás képviseletére, és a szervezet ezzel kénytelen lenne megszegni korábbi „bölcs politikai elfogulatlanságát” – mondta Carlo Maria Polvani, a szervezet vatikáni küldötte.

Az ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) kaliforniai székhelyű nonprofit szervezet múlt héten tartott konferenciáján a tartománynevek bővítését vetette fel. Korábban utoljára 2000-ben vezettek be új címvégződéseket (.aero, .biz, .coop, .info, .museum, .name és .pro).

Az amerikai kormányzat égisze alatt működő jogi szervezet kezeli a világ minden internetcímét. Az egyes államok küldöttjeinek döntéshozó jogosultságuk nincs, de véleményt formálhatnak.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben