Muzulmán hitre tért Michael Jackson

Létrehozás: 2008. november 23., 21:34 Legutolsó módosítás: 2008. november 24., 10:19

Los Angeles - Felvette a muzulmán vallást Michael Jackson amerikai énekes, akit dalszövegírója és producere vett rá az iszlám tanítás követésére. Jackson egy imám jelenlétében már formálisan is felvette a muszlim hitet - állítja a Sun című brit bulvárlap. Forrás: MTI

Muzulmán hitre tért Michael Jackson

Michael Jackson

Brit lapértesülés szerint áttért a muzulmán vallásra Michael Jackson amerikai posztár. Az énekes Allah egyik angyala nyomán felvette a Mikael utónevet is.
A Sun című bulvárlap szerint az 50 éves énekes, aki korábban Jéhova tanúinak követője volt, új albumának készítésekor döntött az új hit mellett. Az iszlámra nemrég áttért David Wharnsby kanadai dalszövegíró és Phillip Bubal producer győzte meg ugyanis arról, hogy jobbá vált az életük az áttérés óta, s "Michael Jacksonnak megtetszett az ötlet".
A popkirály egy Los Angeles-i barátja lakásán, egy imám jelenlétében vette fel formálisan is a muszlim hitet - állítja a brit újság. Michael Jackson áttérését támogatta - s a szertartáson is jelen volt - a popvilág leghíresebb áttértje, Yusuf Islam is, akit az 1970-es években Cat Stevens néven ismert a világ.
Michael Isten keresése már régóta tart. Családja erősen kötődik a Jehova tanúihoz. Édesapja kamasz korában kötelezte, hogy ő is járjon velük téríteni, de Michael nem érezte az erőszakos győzködést hozzá közelállónak. Később felröppentek olyan hírek is, hogy a zsidó hitre tért át és ő is kabbalista lett.
Amikor szaúdi barátaihoz kötözött pedofil botránya után, már felröppentek a muzulmán vallásra való áttérésének hírei. De vajon nyughatatlan lelke meddig időzik ezúttal ennél a vallásnál?

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben