Mr. Bean ne beszéljen Jézusról

Létrehozás: 2009. január 15., 14:57 Legutolsó módosítás: 2009. január 16., 17:50

London - A Mr. Bean figuráját megformáló angol komikus színész, Rowan Atkinson nagy felháborodást váltott kis és az Ofcom médiát felügyelő szervezetnél jelentkező több mint 540 sérelmező szerint egyenesen istenkáromlást követett el. Forrás: idea.de

Mr. Bean ne beszéljen Jézusról

Mr. Bean, azaz Rowan Atkinson

A brit uralkodó, Károly herceg 60. születésnapjának ünneplésére rendezett tévégálán az ITV csatorna, november 15-én bemutatta Atkinson fellépését is. A színész egy papot alakított, aki a kánai mennyegző bibliai történetét mesélte el, amelyben Jézus  avizet borrá változtatja. Atkinson úgy mutatta be Jézust, aki varázslást hajtott végre.
- Amikor a pincér felszolgálta a kancsókat, megkóstolta és bor volt benne. Nem tudta, ki rakhatta bele a kancsókba a bort, de a szolgálók tudták, ki volt és hangos tapsviharban törtek ki. Megkérdezték az Urat: hogy az ördögbe cisnáltad ezt? Gyerekzsúrokon is fel szoktál lépni? - mesélte Atkinson, aki szövegében arról is mesélt, hogy Jézus, a nagy varázsló hogyan varázsolt kalapból nyulat és hogyan fűrészelte ketté anyját, Máriát.
- Jézus végül Jeruzsálembe ment - mondta a színész, - Itt írástudók, farizeusok és rómaiak előtt lépett fel. De ezeknek nem tetszettek a mutatványok, ezért aztán keresztre feszítették őt.

A nézők vallási érzéseikben megsértetteknek érezték magukat, ezek miatt a mondatok miatt, ám a médiát felügyelő szerv szerint semmiféle istenkáromlás nem történt.

- Humoros fellépésnek kell az egészet venni. A legtöbb néző jót nevetett rajta és tegyék ezt önök is - írták a felháborodottaknak szóló írásukban.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben