Mondjunk igent az életre – hajós körmenet Mária mennybevételének ünnepén

Létrehozás: 2009. augusztus 17., 14:00 Legutolsó módosítás: 2009. augusztus 17., 14:02

Bécs – Ausztriában az ötvenes évek óta hagyomány, hogy Karinthia tartományban hajós körmenetet tartanak Mária mennybevételének ünnepén. A körmenet a Wörthi-tó melletti Krumpendorf, Pörtschach, Velden és Maria Wörth helységeket érinti. A menetet Christoph Schönborn bíboros vezette. Forrás: Magyar Kurír

Schönborn bíboros az egyes állomásokon mondott beszédeiben arra hívta fel a figyelmet, hogy Mária Istennek mondott igenje különösen érvényes és példaértékű ma a nők, a családok és az egész emberiség számára. Mária igenje végérvényes, hűséges és szilárd volt, éppúgy, ahogy a jegyesek is örök szövetségere mondanak igent, és új életet szeretnének együtt felépíteni. Ma sok fiatal fél a szoros kötődéstől, és azt tapasztaljuk, hogy a pusztán emberi igenek törékenyek, és sokszor vitatott a jelentőségük. Ám az élet csak a szoros szövetség által létezhet – mondta Christoph Schönborn, hozzátéve, hogy Mária imáit és közbenjárását mindenki kérheti – számára nincsen reménytelen eset.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben

?

Elküldte Angyal Gabriella idő 2009. augusztus 19., 21:37
Szeretném, elkérni az Igehelyet, ahol a Szentírásban kijelenti az Úr, hogy Mária mennybemenetele mikor és hol ment végbe? Keresem de nem találom, ha valaki megadná a pontos megjelölését a Szentírásban, megköszönöm.