Minden vasárnap tüntetnek a St. Louis-i érsek ellen, a homoszexuálisok „házasságáért”

Létrehozás: 2009. december 03., 12:41 Legutolsó módosítás: 2009. december 03., 12:45

St. Louis – A Saint Louis-i katedrális előtt tüntet minden vasárnap az érsek, Robert J. Carlson ellen a homoszexuálisok „jogaiért” küzdő Show Me No Hate („Ne gyűlölj engem”) nevű szervezet Az érsek azért lett a célpontja támadásuknak, mert az érsekség tízezer dollárral támogatta a portlandi Maine „Yes on 1” kampányát a hagyományos házasság mellett – írja a CNA. Forrás: Magyar Kurír

A Catholic Online szerint a híveknek minden vasárnap a tüntetőkön keresztül kell bejutniuk a templomba, a misére, és ez adventben biztosan végig így is lesz.

A Show Me No Hate-et olyan, magukat katolikusnak tartó, de hierarchiaellenes szervezetek is támogatják, mint a The Catholic Action Network (Katolikus Akció Hálózat), a Catholics for Marriage Equality (Katolikusok az Egyenlő Házassági Jogokért) és a Holy Families Committe (Szent Családok Bizottsága).

A tüntetők szerint a pénzt a szegények, a betegek és a hajléktalanok támogatására kellett volna felhasználni. A Show Me No Hate alapítója, Ed Reggi kijelentette: nem tűrik tovább, hogy vallási pénzeket a „gyűlölet támogatására” használnak fel. Hozzátette: nem a katolikus hit, hanem Carlson és az Államok azon másik 45 püspöke ellen tüntetnek, akik összesen 180 ezer dollárt küldtek Maine-be.

Az érsek hétfőn kiadott közleményében kifejtette, hogy a pénz, amivel támogatta a maine-i kampányt, magánadományokból származó, általa szabadon felhasználható összeg volt. Hozzátette, hogy a homoszexuálisok „házasságának” jogáért küzdő szervezetek kétmillió dollárt költöttek a kampányukra (azaz: ők is támogathatták volna szegényeket ebből). Maine-ben emellett az azonos neműek „házasságáért” küzdők további 5,2 milliót gyűjtöttek össze kampányukra, míg a házasság szentségének védelmezői 3,3 milliót a magukéra.

Carlson leszögezte azt is, hogy a katolikus egyház nem változtathatja meg Jézus tanítását a házasságról. Emellett egyház sosem támogatta a diszkriminációt, és rámutatott, hogy a Saint Louis-i egyházmegye a legnagyobb támogatója a HIV-fertőzöttekkel, köztük homoszexuálisokkal is foglalkozó Doorways nevű szervezetnek. Emellett a karitászokon keresztül dollármilliókat költenek a hajléktalanok megsegítésére.

Végül az érsek rámutatott, hogy a katolikusoknak is joguk van nyilvánosan felvállalni véleményüket és kiállni értékeikért, a katolikus egyház pedig a civil jogi mozgalom egyik fő támogatója volt.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben