Megszületett a következő protestáns Kirchentag mottója

Létrehozás: 2010. március 22., 13:55 Legutolsó módosítás: 2010. március 22., 13:55

Kassel – A 33. Német Protestáns (Evangélikus) Egyházi Napokat 2011-ben tartják majd Drezdában. A mottó: „ott lesz a te szíves is” lesz. A Kirchentag elnöksége erről vasárnap számolt be a sajtó nyilvánossága előtt Kasselben. Az ige Jézus Hegyibeszédéből származik. Forrás: epd.de, evangelikus.hu

Ez lesz a második protestáns egyházi nap, amelyet az egykori Kele-Németország területén rendeznek majd meg. Drezdába 2011. június 1. és 5. között várják a vendégeket, kereken 100 ezer embert.

Az eseményt kétévente rendezik meg. A Kirchentag elnökasszonya, Katrin Göring-Eckardt erről szólva elmondta, hogy az igei üzenettel szeretnék a Drezda környékén élők szíveit is elérni.

„A szívek vizsgálatával szeretnénk demokráciát építeni, határozott lépéseket tenni az ökulógiai és szociális igazságosság terén, és cselekedeteinkben szavahihetőek szeretnénk lenni” – mondta a Bundestag alelnöknője, a Zöldek német politikusasszonya.

Éppen a mélyreható válság közepette jó az, ha visszanyúlunk a Hegyibeszédre – mondta a Kirchentag főtitkár asszonya, Ellen Ueberschär.

A szász tartományi püspök, Jochen Bohl pedig az aktuális helyzetre tekintve fontosnak tartotta elmondani: „A pénzügyi válság elmúlt két évében láttuk, hogy az egyének magatartásának hatásai mennyire meghatározóak tudnak lenni az egész társadalomra és az államra tekintve is.”

Bohl reményét fejezte ki, hogy a Kirchentag nem csak az egyéneket, hanem az egész politikát is kérdések elé fogja állítani, olyan kérdések elé, amelyek igazán fontosak az életben.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben