Megdöbbentő dokumentumfilm a vallás erejéről

— Felvéve: , , , ,
Létrehozás: 2009. augusztus 24., 09:52 Legutolsó módosítás: 2009. augusztus 24., 10:01

Amikor Justin Fatica az oltárhoz lép, forgószélként hirdeti Jézus tanításait – a pankráció, a hip-hop és a Biblia eszközeivel. Az HBO saját gyártású dokumentumfilmje egy karizmatikus ember, egy fel nem szentelt pap, a Hard as Nails egyház alapítóját mutatja be. Forrás: tv24.hu

A David Holbrooke által rendezett Egy fel nem szentelt pap című HBO dokumentumfilm Justin Fatica, a 29 éves, rendkívüli szenvedéllyel térítő, fel nem szentelt katolikus pap portréját örökíti meg, aki önjelölt Messiásként hirdeti az evangéliumot a problémás fiataloknak.
Fatica varázslatos karizmájának köszönhetően tinédzser hallgatósága bátran kiönti neki a szívét, a legbrutálisabb őszinteséggel számolnak be a drogfüggőségről, szexuális bántalmazásról, öncsonkításról, valamint az öngyilkosság gondolatáról, illetve meggyónják a tinédzserkorra jellemző legtipikusabb bizonytalanságokat is.
Fatica és egyháza utazóegyházként járja az országot, és arra biztatja a tiniket, hogy hozzanak létre Hard as Nails közösséget szülővárosukban. A tréning részeként újraélik Krisztus kereszthalálát, és egyéb drámai jeleneteket is színpadra állítanak. Fatica és más fiatal felnőttek vezette előadások megidézik a keresztre szögelést, a résztvevők hatalmas fakereszteket cipelnek, miközben a többiek gyalázzák őket, akárcsak a rómaiak tették Krisztussal.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben