Már a Vatikán is kritizálja a Real költekezését

Létrehozás: 2009. július 13., 07:28 Legutolsó módosítás: 2009. július 13., 07:29

Róma – Szokatlanul kemény hangvételű kritikával illette a Vatikán a Real Madridot. A katolikus egyház állami lapjában megjelent cikk erősen megkérdőjelezi a spanyol klub által elköltött gigantikus összeg helyénvalóságát, valamint felhívja a figyelmet arra, hogy a például Cristiano Ronaldóért kifizetett pénz a szervezett bűnözés terjedéséhez vezethet. Forrás: pepsifoci.hu

Az Osservatore Romano című lap szombati száma szerint a Real Madrid által az idei nyáron kötött, hatalmas összegekkel nyélbe ütött üzletei pénzügyi összeomláshoz, illetve szervezett bűnözéshez vezethetnek.
– Nem árt megnézni, hogy a Real Madrid elnöke által kifizetett hatalmas összegek, különösen a jelenlegi gazdasági és pénzügyi válságban igazolhatóak-e, avagy a piac törvényeinek is ellentmondanak – írja a vatikáni lapban Gaetano Vallini.

Az újság ugyancsak idézi az OECD egyik riportját, amelyben a szervezet felhívja a világ sportvezetőinek figyelmét arra, hogy a túlköltekezés a szervezett bűnözés továbbterjedéséhez, valamint pénzügyi összeomláshoz vezethet.

A Real Madrid elnöki székébe visszatérő Florentino Pérez eddig 215 millió eurót költött el a nyári holtidény során többek között Cristiano Ronaldo, Kaká, Karim Benzema valamint Raúl Albiol megszerzésére.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben