LVSZ: A női küldöttek az egyenjogúságért és az élelem igazságos elosztásáért szólaltak fel

Létrehozás: 2010. július 26., 10:09 Legutolsó módosítás: 2010. július 26., 10:13

Stuttgart – Az emberkereskedelem, valamint az élelmiszerek különböző elosztása ellen, az egyenjogúságért szólaltak fel a Lutheránus Világszövetség 11. Nagygyűlésén a női küldöttek. A világszerte elő lutheránus nők szeretnék elérni azt is, hogy a nők vezető szerepet is betölthessenekegyházaik vezető tisztségeiben. Forrás: LWI, evangelikus.hu

A nők előkészítő konzultációja 2009. október 27. és 31. között volt a svájci Bosseyban, majd ezután a különböző regionális konferenciákon ezeket az akkor meghatározott pontokat dolgozták ki a küldöttek.

Selma Chen lelkésznő, a Tajvani Lutheránus Egyház tagja arról számolt be, hogy világviszonylatban még ma is 27 millió nőt, férfit és gyermeket adnak el az emberkereskedők.

Annika Laats az Észt Evangélikus-Lutheránus Egyház lelkésznője ezt azzal egészítette ki, hogy vannak olyanok is, akik bár nem rabszolgamunkát végeznek, de mégis a munkájukért kevés pénzt kapnak.

Elitha Moyo, a Zimbabwei Evangélikus-Lutheránus Egyház küldötte elmondta, hogy Tanzániában vannak olyan anyák, akik odaadják lányaikat, hogy mások öltöztessék és iskoláztassák őket, a valóságban azonban pornófilmek készítésére kényszerítik a gyereklányokat. Amikor terhesek lesznek, azokat a gyerekeket is később szexuális szolgáltatások végzésére kényszerítik. Ha a lányok többet már nem szülnek és megöregednek, bestiális módon meggyilkolják őket.

A svájci és lichtensteini egyház képviselője, Dagmar Magold a nők ordinációja érdekében szólalt fel és hangsúlyozta, hogy teológiai oldalról ennek nem lehet akadálya, csakis a tradíció az, ami még mindig akadályokat gördít ez elé.

A zimbabwei Moyo lelkésznő szerint a szegénységnek asszonyarca van és a tulajdonnélküli éhezők, valamint a gazdagok közötti szakadék egyre nő és áthidalhatatlanabb lesz, ha nem teszünk ellene semmit.

Ezután egy performansz következett. A nők leterítettek egy asztalt és a mindennapi kenyeret rátették.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben