Lutheránus Világszövetség: 2010-ben hozzák létre az ACT Alliance-ot

Létrehozás: 2009. július 31., 13:10 Legutolsó módosítás: 2009. július 31., 13:12

Genf – A Lutheránus Világszövetség (Lutherische Weltbund, Lutheran World Federation) világszolgálatokért felelős részlegének (Weltdienst AWD), Eberhard Hitzler üdvözölte azokat a terveket, hogy 2010 márciusában létrejönne egy világméretű egyházi és egyházakhoz közeli segélyekkel és fejlesztésekkel foglalkozó szervezet. Az ACT Szövetség (ACT Alliance) a Lutheránus Világszövetség számára fontos lépés azon az úton, hogy az egyházak szorosabb együttműködésben végezzék feladatukat más szervezetekkel együtt – hangsúlyozta Hitzler. Forrás: LWI alapján Bolla Zsuzsanna

Lutheránus Világszövetség: 2010-ben hozzák létre az ACT Alliance-ot

A Buenos Aires-i konferencián

„Nagyon örülünk annak, hogy az új ACT Alliance közös plattform lehet a segélyekkel és fejlesztési programokkal foglalkozó szervezetek számára. Egyedülálló esélyt teremt majd az ökumenikus közös munkában és ezzel erősítheti az egyházaknak ezen a téren végzett munkáját” – vélte Hitzler.

Az ACT Decelopment (ACT Fejlesztés) kongresszusán, május végén, Buenos Airesben döntötték el, hogy az ACT International nevű nemzetközi egyházi segélyakcióval közösen fognak ezentúl dolgozni. Az ACT Alliance így több mint 2 millió amerikai dolláros bevétellel gazdálkodhat majd, valamint egy olyan stábbal, amely kizárólag önkénteseket foglalkoztat, világszerte mintegy 40 ezer embert. Az ACT szó szerint azt jelenti = Action by Churches Together (Az egyházak együtt segítenek). A szervezet Genfben fog székelni és a Lutheránus Világszövetség alapítóinak egyike lesz.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben