Lehetséges a szexuális orientáció megváltoztatása?

Létrehozás: 2009. augusztus 28., 12:59 Legutolsó módosítás: 2009. augusztus 28., 13:00

Los Angeles – Egy új kutatás szerint lehetséges a személy szexuális orientációjának megváltoztatása, de erről az Amerikai Pszichológiai Egyesületben hallani sem akarnak. Forrás: CBN.com Videó angol nyelven: http://www.cbn.com/cbnnews/healthscience/2009/August/Is-it-Possible-to-Change-Sexual-Orientation/

Lehetséges a szexuális orientáció megváltoztatása?

Rich Goddard

A CBN Newsnak nyilatkozó homoszexuális, Rich Goddard elmondta, hogy annakidején 99 százalékban csak a férfiak vonzották, de ma már elmondhatja, hogy ugyanilyen arányban a nők vonzzák. Véleményét egy új kutatás is alátámasztja, amelyet dr. Mark Yarhouse a Regent Egyetemen végzett. Kutatási eredményeit a férfi felkínálta az Egyesült Államokban működő Amerikai Pszichológiai Egyesületnek (APA), de nem kértek az eredményekből.

Yarhouse és kollégája, Stan Jones (Wheaton College) kutatásaikat 63 személy vizsgálatára alapozták, akik keresztény lelkészek segítségével próbáltak meg változtatni szexuális orientációjukon.

hat év múlva a csoport 30 százaléka le tudta győzni homoszexuális vonzalmát annyira, hogy ne éljen tovább ilyen orientációjú kapcsolatban. Másik 23 százalékuknak pedig sikerült az is, hogy a másik nem felé nyisson. Ez az 53 százalék változás tehát azt mutatja, hogy a többség képes volt a változásra.

Az APA szerint a kutató eredményei nem szolgáltatnak elég evidenciát arra, hogy a változás hatásos volt. Az APA részéről senki sem volt hajlandó nyilatkozni erről a CBN Newsnak.

„Kutatásunkból nem kell azt a követekeztetést levonni, hogy bárki, vagy mindenki meg tud változni, hiszen ez nehéz dolog. Mi azt akarjuk hangsúlyozni, hogy a változás nem lehetetlen. Aki Krisztusban képes önmagát megtalálni, az tud munkálkodni azon, hogy változás történjen az életében a szexuális orientációja terén” – magyarázta Yarhouse.

Az egykori homoszexuális Goddard számára épp az egyháza volt az, amely támogatása nélkül úgy érzi, változás nem következett volna be.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben

szexuális, orientáció

Elküldte Szabó-Pap Gabriella idő 2009. augusztus 28., 14:35
Ebből is látszik, hogy ugyan sokaknál a homoszexualitás veleszületett genetikai adottság, de sokkal gyakrabban kamaszkori vagy fiatal férfikori ráhatás, rossz értelemben vett szexuális kíváncsiság (=kipróbálom ezt is, miért ne?), erőszak vagy éppen prostitúció eredménye. A homoszexualitás nyilvánosság elé tárása szexuális zavarokat okozhat, amely esetleg a később nyert tapasztalatok (és esetleg terápia) alapján változhat, "helyére" zökkenhet.