Le kellett takarni Jézus nevét Obama beszéde alatt

Létrehozás: 2009. április 20., 09:00 Legutolsó módosítás: 2009. április 20., 09:02

Georgetown – A Fehér Ház kérésére letakarták a jezsuiták által fönntartott Georgetowni Egyetemen a Jézus nevét jelentő IHS-jelet, mivel Barack Obama kedden beszédet tartott az intézményben. Forrás: inforadio.hu

A egyetem nagytermében, a Gaston Hallban található emelvényen timpanonján szerda délután az eredetileg a hallgatóságot köszöntő IHS-felirat, Jézus monogramja még mindig le volt takarva . Obama április 14-én beszélt a gazdaságról az intézményben John J. DeGioia rektor meghívására. 

Mint az egyetem közleménye tudatta, a Fehér Ház egyszerű, zászlós háttérfüggönyt kért, ahogy az mindig van, amikor a elnök beszédet mond. Ez azonban nem volt elég nagy ahhoz, hogy eltakarja a timpanonban az IHS-jelet és az afeletti keresztet is, így egyszerű fekete drapériával letakarták azokat is. 

A dolog azért is furcsa, mert más, itt tartott eseményeken nem szokták letakarni a jelet. Ráadásul hiába takarták le azt Obama mögött, mivel a terem 26 másik pontját is díszíti az IHS, ami a Jézus Társasága, a jezsuiták jele is egyben köszönhetően Loyolai Szent Ignácnak, a szerzetesrend alapítójának.

Egyébiránt Obama nem említette Krisztust a beszédében, viszont szóba hozta Jézus hegyi beszédét, és a Bibliára utalva megemlítette, hogy nem homokra kell építeni a gazdaság új házát, hanem sziklára.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben