Kritizálták Obama iszlámról mondott gondolatait

— Felvéve: , , ,
Létrehozás: 2009. február 20., 18:11 Legutolsó módosítás: 2009. február 20., 18:11

München - Kritika érte Barack Obama amerikai elnöknek a nemzeti imareggelin mondott kijelentéseit. Forrás: idea.de

Kritizálták Obama iszlámról mondott gondolatait

Barack Obama

Mint ismeretes, Barack Obama több mint 3500 vendég előtt, február 5-én azt mondta, hogy minden vallás a testvériséget tanítja, beleértve az iszlámot is, amely szintén tiltja az ártatlanok gyilkolását.

Ezek a kijelentések azonban egy Amerikában élő iszlámkutató szerint nem fedik a valóságot. A Mark Gabriel néven nyilatkozó tudós, aki biztonsági okokból eredeti neve elhallgatását kérte, elmondta a Keresztény Szolidarirás Nemzetközi Emberjogi Szervezet müncheni ülésén, hogy 1994-ig Kairóban és Gizehben az Al-Azhar-Egyetemen oktatott iszlám történelmet, ám akkor megtért és keresztény lett.

- Obama nem ismeri az iszlám tanítást. A muszlimok csak hittársaikat tartják testvérüknek. Azok az emberek, akik nem hisznek, alapvetően bűnösök, mert Allah követelését, hogy mindenkinek muszlimmá kell válni, nem teljesítik.

Az iszlám értelmezés szerint csak ártatlanok lehetnek muszlimok, ezért a gyilkolás tiltása is csak a muszlimokra érvényesek. - magyarázta az előadó, aki óva intett elhamarkodott nyilatkozatok tételétől minden embert.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben