Közös templomot üzemeltetnek a történelmi egyházak

Létrehozás: 2009. június 05., 13:19 Legutolsó módosítás: 2009. június 05., 13:20

Nordhorn – Lutheránusok, reformátusok és katolikusok osztoznak a Nordhorni Klausheide egyik templomán. Az ok az, hogy a katolikus Ludgerus-templomban tönkre ment a fűtés a télen, és bekéredzkedtek a protestánsok templomába. Forrás: idea.de

A templom fűtésének megjavítását nem tudta a kis katolikus plébánia finanszírozni, ezért miséiket a templomuk mellett álló evangélikus Michaelis-templomban kezdték tartani. Ezt a templomot már negyven éve osztják meg egymással a város lutheránus és református gyülekezetei.

„Együtt könnyebben megy az egyházi élet is” – vallja a lutheránus lelkész, Thomas Kersten a hannoveri Allgemeine Zeitung hasábjain. Augusztustól azonban változások lesznek: vasárnaponként mindig más felekezetű istentiszteltet tartanak.

Az első vasárnap az evangélikusoké, a második a reformátusoké, a harmadik a katolikusoké, a negyedik pedig közös istentisztelet lesz, az ökumené jegyében, a prédikációt azonban a három lelkész közül mindig más-más tartja majd.

A templom közös használatát különösen a vegyes házasságban élő párok élik meg pozitívumként: így ugyanis együtt tudnak istentiszteletekre és misékre járni, minden vasárnap.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben