Közel félmillió látogató az új vatikáni weboldalon

Létrehozás: 2009. május 28., 08:25 Legutolsó módosítás: 2009. május 28., 08:31

Indulása napján, május 24-én majdnem félmillióan tekintették meg a Pope2you internetes oldalt, melynek célja, hogy az interneten felnövekvő generáció számára is hozzáférhetővé tegye a pápa üzenetét. Forrás: Magyar Kurír

Paolo Padrini webmester, a Vatikáni Rádió munkatársa szerint a Világiak Pápai Tanácsa támogatásával működő honlap célja, hogy „megteremtse az összetartozás, az Egyházhoz tartozás légkörét azzal, hogy minden eddiginél közelebb hozza az emberekhez a Szentatyát. Az új oldalról működése első napján mintegy tízezer virtuális képeslapot küldtek, és közel félmillióan tekintették meg."

A felhasználók Facebook-alkalmazással és iPhone használatával is hozzáférhetnek a pápa képeihez, üzeneteihez, és közvetlen linken tekinthetik meg a YouTube vatikáni oldalát. „Ami a közösségi oldalon megjelenik, inkább találkozási lehetőség, mintsem a pápa saját felhasználói profilja, hiszen neki erre nyilvánvalóan nincs szüksége ahhoz, hogy bemutatkozzék... A vele folytatható párbeszéd alapja a mindennapi iskolai, munkahelyi, plébániai élet valósága. Ő biztat a párbeszédre, ami a barátokkal való internetes beszélgetésben valósul meg" – idézi Padrinit a CNA.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben