Köhler és Käßmann nyitják meg a Michaelis jubileumi évet Hildesheimban

Létrehozás: 2010. január 06., 15:03 Legutolsó módosítás: 2010. január 06., 15:15

Hildesheim – Január 15-én számos egyházi és világi prominens személyiség részvételével nyitják meg a Michaelis jubileumi évet Hildesheimban, ahol a St. Michaelis-templom alapításának ezredik évfordulóját ünneplik idén. Forrás: epd.de

Az ünnepi istentiszteleten többek között a szövetségi elnök, Horst Köhler és az EKD tanácsának elnökasszonya, Margot Käßmann is részt fog venni. Köhler fogja a köszöntőt mondani a világörökség részévé nyilvánított késő-román templomnál.

Az istentisztelet előtt gimnazisták egy 635 méter magas képekből álló szalagot fognak elvezetni a katolikus Mária-dómból az evangélikus St. Michaelis-templomig. A hildesheimi történelem ezer esztendejét mutatják be a képeken.

Az Isten angyalai sosem törnek meg mottóval idén színes programokat rendeznek, többek között Thomas Quasthoff és a Genesis egykori énekese, Ray Wilson lépnek majd fel egy koncerten, a jubileumi év lezárásaként pedig Giora Feidman és a Klezmer Trio ad koncertet november 21-én.

A St. Michaelis-templomot 1010-ben alapították, és Bernwards von Hildesheim (960-1022) püspök nyughelye volt. Hat markáns tornyával és értékes középkori festményeivel a román építészet kiemelkedő emlékművének számít.

1985 óta az UNESCO világörökség része. A korábbi években restaurálták, az ezeréves jubileum tiszteletére.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben