Kirill pátriárka válasza XVI. Benedek pápa üdvözlőlevelére

Létrehozás: 2009. február 15., 11:33 Legutolsó módosítás: 2009. február 15., 11:34

Moszkva - Moszkva és egész Oroszország újonnan megválasztott vezetője, Kirill pátriárka szívből jövő köszönetét fejezte ki XVI. Benedek jókívánságaiért, melyet az orosz ortodox egyházfő megválasztása alkalmából küldött a Szentatya. Forrás: Magyar Kurír

Kirill pátriárka köszönetét fejezte ki, hogy Walter Kasper bíboros, a Keresztény Egység Elősegítése Pápai Tanácsának elnöke s az általa vezetett pápai küldöttség részt vett a beiktatási szertartásán. „Isten akaratának engedelmeskedve, alázattal és felelősségteljesen elfogadtam az orosz ortodox egyház zsinatának döntését és a pátriárkai szolgálatot” – fogalmazott levelében az új egyházi vezető.

Az új orosz ortodox pátriárka egyik legfontosabb feladatának tartja, hogy a mai világban személyesen is tanúságot tegyen Krisztus evangéliumának értékeiről. Meggyőződése, hogy ezáltal is hozzájárul a keresztények közötti párbeszéd és együttműködés fejlődéséhez. Követve a II. Alekszij által kialakított hagyományokat, arról biztosította a pápát, hogy az orosz ortodox egyház továbbra is nyitott marad a krisztushívőkkel való együttműködésre, és hű lesz a hagyományos keresztény felfogás és értékrend megtartásához. A római katolikus egyház különleges feladatot tölt be az ökumenizmus területén, melynek egyik tanúságtevője XVI. Benedek pápa – hangsúlyozta Kirill pátriárka. Kifejezte, hogy őszintén bízik abban, hogy a két egyház közötti kapcsolat gyümölcsöző lesz. Köszönőlevele végén békét, egészséget és Isten segítségét kívánta Benedek pápának.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben