Kirill pátriárka a fiatalokhoz szólt

Létrehozás: 2009. február 18., 09:46 Legutolsó módosítás: 2009. február 18., 09:46

Moszkva - Február 14-én a moszkvai Szent Dániel kolostorban tartották az ortodox ifjúsági egyesületek felelőseinek harmadik találkozóját, amelyen Kirill pátriárka is felszólalt. Röviddel megválasztása után kifejezte, hogy szolgálatában különleges hangsúlyt kapnak a fiatalok. Forrás: Magyar Kurírr, szimandron.hu

Kirill pátriárka a fiatalokhoz szólt

Kirill

A találkozóra Oroszország különböző térségeiből és a szomszédos országokból érkeztek résztvevők. Beszédében Kirill a korfelfogás által elénk állított kulturális kihívásokról beszélt a jelenlévőknek – írja a SIR.

„A fiatalok megváltoztathatják a társadalom életét, ha az erkölcsi értékeket vonzó módon képviselik. A fiataloknak az egyház élvonalában kell állniuk. Nekik kell frissességet vinni a világba és hirdetni az evangéliumot, vagyis megvallani, hogy az élet csak Krisztusban lehet teljes” – mondta beszédében a pátriárka.

Kirill bejelentette, hogy százezer fiatal részvételével  találkozót hívna össze  a moszkvai Luzsnyiki Stadionban. „Számítok rátok. Veletek akarom végezni feladatomat: segíteni népünket a lelki újjászületésben” – zárta beszédét Kirill.

A pátriárka beszédének teljes változatát a www.szimandron.hu oldalon lehet elolvasni.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben