Kirill moszkvai pátriárka levelet írt Silvio Berlusconinak

Létrehozás: 2009. november 26., 18:15 Legutolsó módosítás: 2009. november 26., 18:17

Moszkva – Az Európai Emberi Jogi Bíróság 2009. november 3-án kelt ítélete szerint az olasz iskolákban található feszületek jelenléte sérti az emberi jogokat. Kirill moszkvai pátriárka levélben biztosította támogatásáról az olasz kormányt a bírósági határozat elleni fellépésében. Forrás: Magyar Kurír, szimandron.hu

Az Európai Emberi Jogi Bíróság 2009. november 3-i ítélete (...) kiváltotta az Orosz Orthodox Egyház aggodalmát. Olaszország és Európa más országainak keresztény örökségét nem lehet az európai jogvédő intézmények vizsgálódásának tárgyává tenni. Az Európa nyilvános közterein jelen lévő keresztény vallási szimbólumok a közös európai identitás részét alkotják, és nélkülük mind a kontinens múltja, mind jelene, mind pedig jövője elképzelhetetlen" – írja nyílt levelében a pátriárka.

„Az állam világi jellegének biztosítása ürügyén nem szabad vallásellenes ideológiát terjeszteni, amely nyilvánvalóan megbontja a társadalmi békét, és diszkriminálja Európa vallási többségét – a keresztényeket. Kijelentjük, hogy teljesen és feltétel nélkül támogatjuk Olaszország Kormányát, hogy fellebbezzen az Európai Bíróság Nagykamarájánál. Az európai demokrácia nem bátoríthatja a krisztianofóbiát, hasonlóvá válva ezáltal a múlt vallásüldöző rezsimjeihez" – idézi az egyházfő levelét a szimandron.hu internetes portál.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben