Kifütyülték Obamát az egyetemen az abortuszról tett kijelentése miatt

Létrehozás: 2009. május 19., 08:49 Legutolsó módosítás: 2009. május 19., 08:51

Félbeszakították Barack Obama beszédét az amerikai Notre Dame egyetemen. Volt, aki fütyült, és olyan is, aki közbekiabált. Obama ugyanis azt mondta, hogy a nőknek joguk van az abortuszhoz. A Notre Dame egyetem hagyományosan kötődik a katolikus egyházhoz. Forrás: tenyek.tv2.hu

Kifütyülték Obamát az egyetemen az abortuszról tett kijelentése miatt

Barack Obama

Díszdoktori címet kapott és az egyetem díszegyenruháját is felvette Obama a diplomaosztón. Szinte mindenki megtapsolta és éljenezte az amúgy az egész országban nagyon népszerű elnököt. Csakhogy Obama az abortuszról is beszélt. Azt mondta, hogy minden nőnek joga van eldönteni, hogy aláveti-e magát abortusznak. De azt is mondta, hogy segíteni kell a nőket abban, hogy megtartsák a gyereküket.

 mélyen katolikus Notre Dame egyetemen ez többeknek nem tetszett. Volt, aki közbekiabált és félbeszakította a beszédet. És olyan is, aki kifyütyülte Obamát. A rendzavarókat kivezették a teremből, Obama pedig azt mondta, hogy nekik is joguk volt elmondani, amit akartak. A többség vastapssal köszönte meg Obama beszédét.

Miközben Obama beszélt, kint többen tüntettek. Negyven embert bevittek a rendőrök. Francis George érsek az amerikai katolikus püspöki konferencia elnöke azt mondta, hogy jobban meg kellett volna gondolnia az egyetem vezetőségének, hogy kit hívnak meg a diplomaosztóra.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben