Kereszteljétek meg a gyerekeket!

Létrehozás: 2009. április 28., 07:45 Legutolsó módosítás: 2009. április 28., 07:48

Bielefeld – 900 gyerek és 200 felnőtt részvételével ünnepeltek a Wesztfáliai Evangélikus Egyház tagjai április 24-én, a bielefeldi állatkertben. A „Meg vagyok keresztelve – Kezdjük újra a gyerekekkel!” nevű kampányt Alfred Buss lelkész szervezte. A lelkész ezzel az eseménnyel bejelentette: 2011-et a Keresztség Évének szentelik. Forrás: idea.de

A kisgyereküket sokan szeretnék megkereszteltetni. Közben gyakran lehet a következő mondatot hallani: „A gyereknek később magának kell döntenie arról, hitben szeretne-e élni”. A kijelentés mögött Alfred Buß tanácstalanságot és segítségkérést lát. Szerinte a családok, nevelés tekintetében, nem lehetnek vallásilag semlegesek. Nagyobb kihívást jelent azonban az, hogy az egyedülállók gyerekeiket sokkal nehezebben viszik el templomba és kereszteltetik meg.

„A keresztséghez sok emberben hozzátartozik a tökéletes családmodell, pedig ez nem így van. A csonka családokban is meg lehet keresztelni a gyereket!” – mondja Buß, aki már az elmúlt ősszel tervezte a Keresztség Évének meghirdetését.

„A Keresztség Éve segíthetne abban, hogy teológiailag, gyakorlatiasan, ökumenikusan segítsünk egymásnak letörni az előítéleteket, gátlásokat és rossz beidegződéseket, valamint tisztázhatnánk a félreértéseket is” – magyarázta a lelkész, aki végül elérte, hogy az EKD komolyan foglalkozzon a kérdéssel és végül döntöttek: 2011 a Keresztség Éve lesz.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben