Katolikus-protestáns egyházi füzet jelent meg a Téli Olimpiához

Létrehozás: 2010. február 15., 12:59 Legutolsó módosítás: 2010. február 15., 13:01

Vancouver – Berlin – Egyház és sport témakörben, „Benne vagyunk” címmel a német protestánsok és katolikusok füzetet adtak ki, amiben az Téli Olimpia idejére imádságok, bibliai elmélkedések, áldásformulák olvashatók. Forrás: reformatus.hu, ekd.de

Az olimpiai játékokkal kapcsolatban a német protestáns és a katolikus egyház együttesen arra hívja fel a figyelmet, hogy a korrektség és a jó csapatszellem, valamint az egészséges küzdeni akarás jellemezze a vancouveri versenyeket. Margot Käßmann püspöknő, az EKD elnöke és Dr. Robert Zollitsch érsek, a Német Katolikus Püspöki Konferencia elnöke közös levelükben emlékeztetnek arra, hogy nincs még egy olyan téli sportesemény, amelyik annyi nemzet és kultúra képviselőjét képes lenne összehozni, mint éppen ez a rendezvény.

A levélben a vezető német egyházi személyiségek rámutatnak: a csúcs-sportolók mindig szembesülnek felelősségükkel csapattársaikkal és a sportellenféllel kapcsolatban is. Ha valakiben nincs meg a felelősség, nem is tud igazán versenyezni.

A „Benne vagyunk” című füzet a sportolókat kíséri a 16 napos küzdelem során, ami egyben a napi kikapcsolódásra, és feltöltekezésre is hívja mindazokat, akik kézbe veszik ezt a kiadványt. Egyúttal bíztatják őket, hogy éljenek a két német olimpiai lelkész szolgálataival, az egyik a katolikus egyházat képviseli Vancouverben, ő Hans-Gerd Schütt, másikuk a protestánsokat, ő Thomas Weber.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben