Katolikus határozat született egy amerikai Mária-jelenés elfogadásáról

Létrehozás: 2010. december 13., 11:54 Legutolsó módosítás: 2010. december 13., 11:55

A szeplőtelen fogantatás ünnepén az Egyesült Államokbeli Wisconsinban Green Bay megyéspüspöke hivatalosan elismerte, hogy 1859-ben Mária háromszor megjelent Adele Brise, egy 28 éves belga nő előtt, aki ezt követően a hitoktatásnak szentelte az életét. Forrás: Magyar Kurír

Green Bay püspöke, David Ricken kijelentette: „Erkölcsi meggyőződésből és az egyház szabályai alapján kijelentem, hogy ami Adele Brise-zal történt 1859 októberében, a megjelenések, a szózatok természetfölötti jellegűek, és ezzel a határozattal elismerem, hogy ezek  a megjelenések méltók arra, hogy a keresztények hitének – nem kötelező – részei legyenek.” Ezzel a határozattal a Championban található szentély lett az első olyan hely az Egyesült Államokban, ahol Szűz Mária elismerten megjelent.

A Green Bay-i egyházmegye honlapja közzétette a dokumentumokat. Hangsúlyozzák, hogy nem a Szentszék és a püspöki konferencia felelőssége, hogy döntsön a jelenések hitelességéről, hanem a megyéspüspöké. Elmondják azt is, hogy nem minden feltételezett látomást erősített meg az egyház, az Egyesült Államokban vannak olyanok is, amelyeket a vizsgálatok követően hamisnak találtak.

A Zenit hírügynökség beszámol róla, hogy 1859-ben háromszor jelent meg Mária a 28 éves belga bevándorló, Adele Brise előtt . Először október elején látta: fehér ruhát viselt, derekán sárga kendővel, fejét csillagkotona övezte. A látomás néhány pillanatig tartott, és lassan tűnt el a szeme elől.  A következő vasárnapon mise után elmondta gyóntatóatyjának, mi történt. Azt a választ kapta, hogy ha égi hírnök volt, visszatér még hozzá. Arra buzdította, hogy Isten nevében kérdezze meg tőle, ki ő és mit akar tőle. Hazaérve ismét megjelent neki, és ezt válaszolta: „Az ég királynője vagyok, aki imádkozik a bűnösök megtéréséért, és azt szeretném, hogy te is így tegyél. Ma reggel részesültél a szentáldozásban, és ez jó, de többet kell tenned. Végezz életgyónást, és ajánld fel a szentáldozást a bűnösök megtéréséért. Ha nem térnek meg és nem tartanak bűnbánatot, a Fiam kénytelen lesz megbüntetni őket.” A társaságából egy nő megkérdezte, kivel beszél, és ők miért nem látnak senkit. Brise arra kérte őket, térdeljenek le. Mária ekkor így szólt: „Boldogok, akik nem látnak és hisznek.” Ezután arra kérte Brise-t, gyűjtse egybe a falu népét és tanítsa meg nekik, mit kell tenniük, hogy üdvözüljenek. Tanítsa őket a hitre, a keresztvetésre, a szentségekre. Végül így szólt: „Menj és ne félj semmitől, én segítek majd neked.”

Brise apja épített a helyszínen egy kis kápolnát, Adele pedig 1986-ban bekövetkezett haláláig azt tette, amit a Szűz kért tőle.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben