Kártérítést fizet a visszaélések áldozatainak a német katolikus egyház

Létrehozás: 2010. szeptember 30., 15:40 Legutolsó módosítás: 2010. szeptember 30., 15:41

Berlin – A német püspökök elvi egyetértésre jutottak arról, hogyan nyújtsanak kártérítést a katolikus papok és egyházi alkalmazottak által megrontott, illetve megerőszakolt személyeknek – értesült a Frankfurter Allgemeine Zeitung. Forrás: FAZ? MTI

A konzervatív újság csütörtöki beszámolója szerint a klérus képviselői a szexuális visszaélések kapcsán a kormány által életre hívott kerekasztal első tanácskozásán fogják előterjeszteni tervüket. Ez három összetevőből áll. Egyrészt az egyház pénzbeli kártalanítást fizet az okozott szenvedések „anyagi elismeréseként". Másrészt segítséget fog nyújtani ahhoz, hogy az egykori áldozatok terápiás kezelésben részesülhessenek. A harmadik pont a különösen súlyos esetek kezelését célozza.

A kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális visszaélésekkel foglalkozó kerekasztal csütörtökön tartja első ülését Berlinben. A katolikus egyház tervének számos részlete még homályos, így azt sem lehet tudni, milyen összegű kártalanítást lenne hajlandó fizetni a klérus a megrontott személyeknek. Ezek meghatározására várhatóan csak a kerekasztal-tanácskozáson kezdődő eszmecsere lezárása után kerül majd sor – írta a lap.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben