Kárpátaljai segítség Magyarországnak – több mint hárommillió forint érkezik a bajbajutottakhoz

Létrehozás: 2010. június 15., 10:28 Legutolsó módosítás: 2010. június 15., 10:30

A Kárpátaljai Református Egyház gyülekezeteiben gyűjtést szerveztek az árvízkárosultak megsegítésére. Emellett többen felajánlották kétkezi munkájukat is. Forrás: reformatus.hu

Péntek délután Szeghljanik Péter lelkipásztor vezetésével egy kisebb önkéntes csoport indult el Csonkapapiból Ónodra, hogy a gátakon is helyt álljanak. A csapat a Kárpátaljai Református Egyház (KRE) Diakóniai Koordinációs Központjából startolt, ahol Nagy Béla igazgató, a KRE főgondnoka az önkénteseket ellátta a megfelelő felszerelésekkel. A vállalkozó szellemű fiatalemberek hétvégi szabadnapjukra jelentkeztek, mert mint többen is elmondták, közel egy évtizede ők is megtapasztalták, milyen pusztítást végez az ár, s azt is, mit jelent ilyenkor a segítő kéz, a testvéri szeretet.

Több gyülekezet férfiai is jelentkeztek, de mint Nagy Bélától megtudtuk, az árvíz sújtotta településeken inkább a kárelhárítási munkálatokra kérik a segítséget, így a megszervezett csoportok később indulnak. Viszont június 8-án, kedden Nagy Béla főgondnok vezetésével útnak indult egy szállítmány, mely nagy teljesítményű szivattyúkból, generátorokból, takarókból, munkaruhákból stb. áll. Egyben a koordinációs központ kéréssel fordult a velük kapcsolatban álló nemzetközi segélyszervezetekhez is, hogy segítsék a magyarországi árvízkárosultakat.

A napokban mintegy hárommillió-kétszázezer forintot juttatnak el a magyarországi bajbajutottakhoz.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben